U 15. po redu akciji „Za cvetne oaze Prijepolja, Nove Varoši i Priboja“ titulu najlepše ponela je bašta Sabihe Dacić. Drugo mesto osvojila je bašta Milene Jovanović, a treće cvetna oaza Bebe Hadžalić Bećirović.

Svečano proglašenje pobednika i pobednica u ovogodišnjoj akciji održano je u parku Doma kulture u Prijepolju. Prisutne je u ime lokalne samouprave pozdravio Izudin Šantić, predsednik Skupštine opštine Prijepolje.

U ime Turističke organizacije Prijepolje prisutnima se obratio vršitelj dužnosti direktora Petar Vasiljević, koji je istakao važnost estetskog izgleda svakog dvorišta, što čini celokupnu sliku naše opštine.

Novinarski posao je svakodnevno stresan, a akcije poput ove su opuštajuće za zaposlene u TV Forum, praznik za oči i odmor za dušu – rekla je direktoka televizije Forum Mileva Malešić, koja se zahvalila učesnicima i donatorima.

Predstavljeni su svi učesnici i učesnice ovogodišnje akcije: Rade Кijanović, Svetlana Malešić, Malina Stanojević, Haris Jahović, Beba Hadžalić Bećirović, Milena Jovanović, Nermina Turković, Sabiha Dacić, Miodrag Ristić, Gorica Miletić, Lola Bezarević i Denisa Grbić.

Specijalnu nagradu za istrajnost u gajenju cveća u planinskom selu, jednoj od najlepših turističkih destinacija naše opštine, Кamenoj Gori, dobio je Rade Кijanović.

Specijalnu nagradu dobila je i Gorica Miletić, za raznovrsnost biljaka u njenoj bašti.

Prema odluci stručnog žirija koji su činili inženjer hortikulture Mirsad Sadiković Zec, v.d. direktora Turističke organizacije Petar Vasiljević i prošlogodišnja pobednica Nermina Turković, treće mesto zauzela je bašta Bebe Hadžalić Bećirović iz Velike Župe.

Drugo mesto pripalo je bašti porodice Jovanović, koja je pored brojnih nagrada dobila umetničku sliku Ivane Кovalčik, dar Turističke organizacije Prijepolje.

Za najlepšu stručni žiri je jednoglasno progasio baštu Sabihe Dacić, koja je, pored mnoštvo drugih poklona, od Televizije forum dobila umetničku sliku koju joj je uručila direktorka Mileva Malešić.

Svi učesnici i učesnice ovogodišnje akcije kući su se vratili sa punim rukama poklona, koje su obezbedili prijatelji naše akcije, pre svega turističke organizacije sve opština Prijepolje, Nova Varoši Priboj, kao i Javno komunalno preduzeće Lim. Tu su i Dom kulture Prijepolje, firma ES Кomerc, Cvećare „Viktorija“ i „Dragana Divac“, Rasadnik cveća „Tabašević“, STR „Plastika“, Radulović doo, restoran Кanjon, Mušović doo, Trgovina Avdić, Stileks, STR Jelika, Gazdinstvo Tomašević, Hotel Terme 36.6, MB Baković, Dunav osiguranje, Refko Adilović i frizerski salon „Spes“.

Video prilog pogledajte ovde.