Novinar Televizije Forum, Aleksandar Minić osvojio je specijalnu nagradu “Press vitez – Zorica Jovanović 2021.” za najboljeg novinara u potkategoriji lokalnih TV za minijaturu „Mali Zindovići hrabro koračaju kroz život”. Regionalni festival TV minijatura Pres vitez održan je po 16 put, a u 6 kategorija nagrađeno je ukupno 18 novinara i novinarki iz regiona.

U obrazloženju žirija Festivala navodi se da je novinar TV Forum pokazao zanatsko znanje i dobio ocenu na nivou nacionalnih televizija, pokazavši da mediji mogu da se bore za bolji život građana. Aleksandar Minić je doneo priču o Danici, Milici i Radomiru Zindoviću, hrabrim i vrednim malim ljudima čiji život se dosta razlikuje od života njihovih vršnjaka.

Minić je istakao da je ovo prva nagrada za njega na festivalu Pres vitez ali ne i prva za Televiziju Forum, kao i da dodatnu vrednost čini što je ovo jedina nagrada za neku od lokalnih televizija. Zahvalio se žiriju koji je prepoznao i potvrdio trud i kvalitet koji Televizija Forum neguje već trinaest godina.

Predsednik žirija Igor Aleksić rekao je da su u selekciju, od 300 pristiglih, uvrstili 46 radova. Кaže da se oseća kriza i u medijima ali su na festival pristigle sjajne priče, čiji fokus je bio na ljudima.

Televizija Forum je među nagrađenima jedina lokalna televizija, a ovo je već četvrti put da na ovom prestižnom regionalnom festivalu TV Forum niže uspehe. 2013. i 2020. godine nagrađena je direktorka i glavna i odgovorna urednica TV Forum Mileva Malešić, a 2016. godine TV Forum je pripao produkcijski Gran pri festivala.

Video prilog pogledajte ovde.