Udruženje Peščanik, uz podršku organizacije SOS Vranje, koji su članice Mreže žene protiv nasilja, organizovali su skup podrške Mariji Lukić, povodom poslednjeg saslušanja u Osnovnom sudu u Кruševcu u slučaju Marija Lukić protiv Milutina Jeličića za seksualno uznemiravanje. Кako se optuženi drugi put nije pojavio na suđenju, a na prošlom pretresu je određeno da Jeličić bude priveden, tužilaštvo je tražilo da bude pritvoren.

Кao i na prethodnim ročištima, organizovan je skup podrške ispred suda. Milutin Jeličić Jutka nije se pojavio na suđenju, kao ni njegov tim advokata, jer policija nije mogla da ga nađe. Zamenik tužioca Saša Avramović je predložio sudu da Jeličić bude pritvoren, zbog opasnosti od bekstva. Punomoćnik Marije Lukić, je rekao da podržava predlog tužioca i da je očito da se manipuliše sudom, što je potvrdila i Marija Lukić koja je izjavila da je Jeličić svakodnevno u kampanji i da ga mogu videti na ulicama i u selima.
Osnovni sud u Brusu će naknadno odrediti datum i termin suđenja, kada bude odlučeno u predlogu tužilaštva za određivanje pritvora.