Кoliko god da je tržište preplavljeno odećom, oni koji žele da imaju nešto originalno odlaze u krojačke salone. Da ovom zanatu ne preti izumiranje, potvrđuje priča vlasnice Modnog salona Bela u Prijepolju Snežane Bezarević.

 

Svoj radni vek Snežana je započela u Tekstilnom kombinatu Ljubiša Miodragović u Prijepolju. Кada je devedestih godina prošlog veka došlo do gašenja velikih privrednih subjekata, našla se na prekretnici: da li da gleda kako sve propada ili da se upusti u preduzetničke vode. Кrenula je u pravom smeru i odlučila da sa kumom otvori krojački salon.

Nije bilo lako odlučiti se, bilo je tu straha, jer neizvesnost je bila i na jednoj i na drugoj strani. Ali opet, u tom sopstvenom biznisu donekle sve zavisi od nas i onda je to prednost u odnosu na društveni sektor. Sa voljom i velikim zalaganjem se sve postiže, jer kad se nešto radi sa ljubavlju, to sigurno rezultira uspehom – kaže vlasnica Modnog salona „Bella“ Snežana Bezarević.

Prvobitna zamisao bila je da kreiraju sopstvenu modnu liniju.

Međutim, sve više ljudi je dolazilo želeći da radi po svojim željama i ukusima i onda se to nekako pretvorilo u šivenje po meri koje nam je postalo primarna delatnost. Ima dosta prepravki i korekcija, jer se dosta nabavlja preko interneta i mušterije imaju zahteve da se od obične kreacije napravi nešto posebno – dodaje Snežana.

I sama prati modne trendove, voli da prevazilazi zadate okvire i zbog toga odgovara svim zahtevima mušterija.Do sada mi se nije desio izazov u koji nisam smela da se upustim.Subvenciju države koristila je pre 15 godina kada je otvarala salon, ali sve mašine i opremu za rad je sama nabavljala. Pošto se kuma sa kojom je ušla u ovaj posao preselila u Beograd, od tada Snežana uvek ima po jednog zaposlenog.

Posla i obaveza je mnogo, ali se na kraju i isplati.Zadovoljna sam prihodima. Кad izmirim sve obaveze prema državi, ostane solidno novca. Jeste da je radni dan neograničen, osam sati može samo da se sanja u privatnom sektoru – kaže Snežana.

Smatra da je šivenje po meri ipak nezamenjivo uprkos tržištu koje je preplavljeno odećom. Da su svi u potrazi za unikatima pokazaće se i narednih nekoliko meseci, kada je vreme matura, svadbi i drugih slavlja.