Aktivne žene u izgradnji lokalne zajednice

Cilj  projekta: osnaživanje žena za veće učešće u političkom životu i procesima odlučivanja lokalne zajednice. Ojačano žensko liderstvo i unapređenje kontrole lokalne vlasti u opštini Prijepolje. Podizanje svesti građana i građanki Jugozapadne Srbije o pitanjima rodne ravnopravnosti kroz medijsku kampanju.

Trajanje: 25 meseci

Donator : Kvinna till Kvinna


Hoću da odlučujem

Cilj projekta: osnaživanje žena za učešće u  izborima za Savete mesnih zajednica u opštini Prijepolje 2012. godine i jačanje rodne ravnopravnosti u političkom životu lokalne zajedice i uključivanje žena u procese donošenja odluka na lokalnom nivou.

Trajanje: 9 meseci

Donator: EU Progres uz podršku Ambasade Švajcarske i Evropske Komisije


Mediji i rodna ravnopravnost

Cilj  projekta: unapređenje znanja i podizanje svesti novinara i novinarki o pitanjima rodne ravnopravnosti kroz organizaciju edukativnih seminara. Uvođenje i primena rodno osetljivog izveštavanja.

Trajanje: 6 meseci

Donator: Uprava za rodnu ravnopravnost Republike Srbije


Adolescentni klub Frend

Cilj  projekta: smanjenje maloletničke delikvencije kroz psihološke radionice sa decom uzrasta od 7 do 14 godina i njihovim roditeljima u saradnji sa Centrom za socijalni rad u Prijepolju.

Trajanje: 6 meseci

Donator: Ministarstvo rada, zapošljavanja boračka i socijalna pitanja Republike Srbije


Podrška za informisanje Bošnjačke nacionalne manjine

Cilj projekta: jačanje ljudskih resursa i organizacionih kapaciteta Udruženja Forum žena Prijepolja za izveštavanje na bosanskom jeziku.

Trajanje: 6 meseci

Donator: Ministarstvo kulture i informisanja Republike Srbije


Prijepolje u cveću

Cilj projekta: zaštita i unapređenje životne sredine u partnerstvu sa građanima i građankama Prijepolja kroz uređenje bašti, dvorišta i balkona. Organizovanje manifestacije Za Prijepolje u cveću – izbor najlepših bašti i balkona.

Trajanje: 6 meseci

Donator: Ministarstvo zaštite životne sredine Republike Srbije